Peeling chimic

peelingul-chimic-1Peelingul este o metoda dermato-cosmetica folosita cu scopul de a indeparta celulele moarte de la suprafata pielii in vederea stimularii functiei celor din straturile profunde. Cele mai multe tehnici nu modifica in mod dramatic arhitectura dermului, deoarece actioneaza cu precadere la nivelul epidermei (stratul superficial al pielii), insa exista si metode mai agresive prin care se poate modifica chiar si structura proteinelor din piele.

Peelingul chimic insa, are la baza aplicarea pe piele a unei solutii chimice lichide sau avand o consistenta asemanatoare unei creme. Dupa aplicare solutiei, se lasa un timp pentru a patrunde in piele. Ulterior, in 1 pana la 4 zile, in functie de capacitatea de penetrare a structurilor pielii (aceasta este proprie fiecarei creme), epidermul incepe procesul de exfoliere.

Scopul acestei proceduri este de a distruge si indeparta, intr-o maniera controlata si sub supravegherea specialistilor, partile degradate ale tegumentului, pentru a permite accelerarea procesului de regenerare al pielii. Substantele chimice folosite fac parte din categoria celor exfoliante. De asemenea, substantele chimice folosite in cadrul peelingului chimic difera intre ele in functie de profunzimea efectiva a actiunii, precum si in functie de natura chimica a solutiei pe care o au la baza.
Printre factorii care influenteaza capacitatea de penetrare a tesutului de catre substantele chimice se numara: gradul de aciditate al agentului de gomaj, numarul de straturi aplicate, precum si timpul acordat actiunii, inainte ca acidul sa fie neutralizat.